Сальмонела для ув'язнених

66

Наші кореспонденти з'ясовують інформацію щодо виявлення сальмонели у курячому м'ясі, з якого готують їжу для ув'язнених у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8 міста Житомира.

Олег Васильков - заступник директора «Житомирський обласний лабораторний центр» повідомив:

«За дорученням прокуратури ми здійснили перевірку колонії № 4 та виправного закладу № 8 і відібрано зразки продуктів, зокрема заморожене м'ясо птиці. За результатами досліджень у двох зразках по одній та іншій установі виявлено патогенну мікрофлору, зокрема сальмонелу. Сьогодні проведено повторний відбір проб мяса курей і результати будуть через 2-3 дні».

Ольга Лисенко - працівниця Житомирського обласного лабораторного центру прокоментувала:

«Це шкідливий збудник, викликає кишкові розлади. Тушки були посіяні на середовище збагачення . У взятих пробах виявлено сальмонелу-інтерітіус. Збудник гине при довгому відварюванні, алене знищується при заморожуванні».

Нагадаємо , 7-го серпня, інформацію про сальмонелу нам розповіла представниця прокуратури області Тетяна Гоша:

«Під час прокурорської перевірки щодо забезпечення конституційних прав в’язнів на належне харчування, проведеної спільно з Житомирським міжрайонним відділом державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр» міністерства охорони здоров’я України, виявлено грубі порушення санітарних норм зберігання продуктів харчування. Зокрема, за результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень щодо відповідності м’яса птиці вимогам ГОСТу, у зразках курячого м’яса, відібраних у Житомирських виправній колонії № 4 та установі виконання покарань № 8 виявлено патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу».

Поділитися